Úvod > O nás > Média a tiskové zprávy > Stanovisko CIB GROUP k prohlášení sdružení „Moje Písnice“

Stanovisko CIB GROUP k prohlášení sdružení „Moje Písnice“

09.06.2017

Skupina CIB GROUP se ostře ohrazuje proti nepravdivým tvrzením, která na svém webu zveřejnilo 8. 6. sdružení Moje Písnice. Sdružení jsme vyzvali k jejich odstranění a oznámili, že v opačném případě jsme připraveni se bránit i za pomoci našich právníků.

Rádi bychom znovu zopakovali, že:
1)     Vlastníky společnosti jsou pánové Alois Přibyl a Pavel Španko. Tato informace byla zveřejněna i v médiích (např. v denících Právo a E15 nebo serverech roklen24.cz a hypoindex.cz).

2)     Neexistuje žádné napojení CIB GROUP na kauzu „Panama Papers“. Žádné vlastnické propojení s jakoukoliv firmou, figurující v kauze Panama Papers, a CIB GROUP neexistuje.

3)     Co se týká pronájmu budovy sídla ŘSD na pražském Kačerově, po našem převzetí projektu jsme se s nájemcem dohodli na změně nájemní smlouvy tak, aby odpovídala smluvnímu standardu na současném realitním trhu. Pro ŘSD se stal smluvní vztah transparentnějším a odbouráním neekonomických a přežitých ujednání došlo i k celkovému snížení nákladů na jejich straně. V současné době připravujeme ve spolupráci s ŘSD změnu v systému účtování DPH k nájemnému, která výsledně snižuje výdaje na nájemné o cca 5 mil Kč ročně. Po provedených změnách se jedná nájem srovnatelný s jakýmkoliv jiným nájmem budovy této kvality a lokalitě. Dobudováním archivu v budově jsme dosáhli nadstandardní úrovně služeb za standardní nájemné.

4)     Koupili jsme malou část z rozsáhlé konkurzní podstaty zkrachovalé společnosti H-System ve veřejné soutěži kontrolované konkurzním soudem (v žádném případě tedy nešlo o žádné „kauzy“). Získané pozemky a stavby jsme zbavili právních vad, stavebně dokončili, zasíťovali a dobudovali komunikace, které nyní slouží všem.

5)     Nikdo, kdo je dnes ve vedení CIB GROUP v kauze ugandských dolů souzen nebyl. Pro upřesnění uvádíme, že ani v kauze Ex Orior nakonec pan Španko odsouzen nebyl.

Na doplnění bychom chtěli také zdůraznit, že metrová cena více než 200kč/m2 byla použita pouze u malometrážních bytů 1+1 v Praze, s výměrou do 30m2, tzn. reálně požadovaný nájem 6 500 – 7 000.  Je to cena stále pod tržní hodnotou a ve všech případech, které se dostaly k soudu o určení výše nájemného, jsme byli úspěšní.  U tak malých bytů je totiž metrová cena hodně zavádějící, protože na trhu jsou menší byty v přepočtu na m2 dražší, než byty větší. Jedním z důvodů deregulace nájmů ostatně bylo právě to, že dosud platná výše nájmů nebyla nadále pro vlastníky únosná.

CIB GROUP, a.s.
Ing. Dušan Koňařík, statutární ředitel

Kontakt pro média:
Tiskový mluvčí CIB GROUP, a.s.
Vojtěch Meravý, mob. 735 191 108

O CIB GROUP
CIB GROUP je českým investorem realizujícím své aktivity na českém trhu s nemovitostmi. Věnuje se činnostem spojeným se správou a pronájmem vlastních rezidenčních a administrativních budov v hlavním městě i regionech. Stěžejní strategií v oblasti nájemního bydlení je rozšiřování bytového fondu a jeho následná rekonstrukce vedoucí ke zvýšení kvality bydlení.